Sighisoara - Istorie medievala


Orasul a fost intemeiata in 1190, dar prima atestare documentara dateaza din 1280 sub numele de Castrum Sex. In anul 1298 este mentionata denumirea germana Schespurch (mai tarziu 'Schasburg'). Localitatea este mentionata in anul 1367 ca 'civitas' (oras). Numele romanesc al orasului este atestat in scris din anul 1435 iar forma 'Sighisoara" a patruns in limba romana pe filiera maghiara, fiind o adaptare a numelui 'Segesvar' (cetatea Seghes).


Sighisoara Dracula se naste din simbolul ordinului dragonului din care a facut parte Vlad Dracul (tatal lui Vlad Tepes, fiul lui Mircea cel Batran) simbol ce continea in designul lui un dragon, iar cum in mitologia romaneasca nu exista cuvantul dragon ci drac a fost supranumit Vlad a lui Dracul de catre popor. Intre anii 1431 - 1435 Vlad Dracul a stat la Sighisoara, asteptand momentul prielnic pentru a urca pe tronul Tarii Romanesti. Totodata stapanea aceste regiuni in numele lui Sigismund de Luxemburg, regele Ungariei. Se pare ca in aceasta perioada s-a nascut Vlad Tepes, eveniment ce a nascut o polemica locala de actualitate - daca s-a nascut sau nu Vlad Tepes la Sighisoara.


Legendei cu strigoi si vampiri i-a dat nastere Bram Stoker in anul 1897 (faimosul scriitor irlandez ce a locuit o scurta perioada in Transilvania) prin cartea Dracula (nume provenit din expresia irlandeza 'Droch Ola" - insemnand sange bolnav) inspirandu-se din povestirile spuse de localnici despre setea lui Vlad Tepes de sange pentru a pedepsi neleguitorii vremii. Cartea a devenit best seller la vremea ei pozitionandu-se in topul celor mai vandute carti dupa biblie.


Detalii contact

Adresa: Str. Dumbravei nr. 18, Sighisoara, 545400
Telefon: +4 (0265) 777 431
Fax: +4 (0265) 777 615
Email: hotelrex94@gmail.com
GPS: N 461300 E 244800

Hotel Rex Sighisoara dispune de 28 de camere si 2 apartamente la standarde de 3 stele, fiind pozitionat la 10 minute de centrul orasului conservat de la Sighisoara. Hotel Rex Sighisoara este proprietate Akronea Com SRL. Continutul site-ului nu poate fi reprodus, distribuit, sau transmis in orice forma fara permisiunea scrisa a proprietarului. Materialele publicate pe site-ul hotelrexsighisoara.ro pot fi utilizate in scop personal, fiind interzisa utilizarea lor in scop comercial. Akronea Com SRL isi rezerva dreptul de a modifica fara notificare continutul sau structura site-ului.